BOUWKOSTENDESKUNDIGEN DIE STUREN OP AMBITIE

 

Vakmanschap bij KSBKM
De snel veranderende bouwwereld en met name de bijbehorende veranderingen in de bouwkosten, vormen voor veel ondernemers een uitdaging. Een uitdaging waarbij wij, als kostendeskundigen, bouwkostenadviseurs en bouwkostenmanagers, onze opdrachtgevers graag ondersteunen door ze van goed en onderbouwd advies te voorzien.

 

Complexiteit begrijpen, prijsniveaus bepalen en succesvol adviseren

Bij KSBKM streven we naar vakmanschap als bouwkostenexperts. Ons vakmanschap op twee belangrijke pijlers:

 1. Ten eerste hebben we de vaardigheid om complexe vraagstukken te doorgronden en de trends in de markt te begrijpen. Hierdoor kunnen we het juiste prijsniveau vaststellen. 
 2. Ten tweede beschikken we over grondige kennis van bouwprocessen, bouwmethoden, materialen en meer. Deze kennis stelt ons in staat om ontwerpen op waarde te schatten en gedegen advies te geven over de meest geschikte werkwijzen en materialen.  

 

Advies gedurende alle fasen van het bouwproces

Bij KSBKM zijn we actief betrokken bij het gehele bouwproces, van initiatief tot demontage. Onze expertise stelt ons in staat om advies te geven in alle tussenliggende fases. Of het nu gaat om het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek voor een nieuwe ontwikkeling, het opstellen van een directiebegroting op basis van een bestek, het adviseren over de mogelijkheid en kosten van het gebruik van biobased materialen of het berekenen van de recycling potentie. Voor al deze adviezen hebben wij de benodigde kennis en expertise in huis. We werken daarbij vanuit onze eigen database, met onze eigen ontwikkelde modellen en werkwijzen. We passen deze aan op basis van veranderingen in de markt en de specifieke wensen van onze klanten. Zo kunnen we altijd up-to-date advies bieden.

 

Expertise en klantengroepen

Wij adviseren een breed scala aan klanten, waaronder architecten, ingenieurs- en adviesbureaus, (semi-)overheden, ontwikkelaars, onderwijsinstellingen en eindgebruikers, over bijvoorbeeld het benodigde budget of over het optimaliseren van hun ambities binnen het budget. Dankzij onze jarenlange ervaring en diverse klantenkring hebben we expertise op verschillende gebieden, waaronder:

 

 • Duurzaam bouwen
 • Bio-based bouwen
 • Bouwen met hout
 • Traditioneel bouwen
 • Woningbouw
 • Kantoren
 • Bedrijfsgebouwen
 • Laboratoria
 • Zorg
 • Onderwijs
 • Overheidsgebouwen
 • Vliegvelden
 • Nieuwbouw
 • Herontwikkeling
 • Monumentaal vastgoed
 • Inspecties

 

Advies op maat: Bouwen aan ambitie binnen het budget

Onze proactieve aanpak

Bij KAMPHUISSCHAUFELI geloven we in advies op maat. We stemmen onze diensten naadloos af op de vraag en het budget van onze opdrachtgevers. Het liefst zijn we proactief onderdeel van het ontwerpteam, zodat we enerzijds kunnen helpen het maximale uit het budget te halen en anderzijds de ontwerpers kunnen helpen hun tijd zo efficiënt mogelijk te besteden. Zo kunnen we faalkosten verlagen en financiële ruimte creëren voor betere, gezondere en duurzamere gebouwen.

 

KAMPHUISSCHAUFELI bestaat sinds 2015 en is ontstaan nadat Huub Kamphuis en Fred Schaufeli hebben besloten om samen een bouwkostenadviesbureau op te richten. We streven ernaar om goed advies toegankelijk te maken en opdrachtgevers te helpen hun ambities waar te maken.

 

 

 

WERKWIJZE

Bij KAMPHUISSCHAUFELI werken we graag anders, omdat anders vaak beter is.

 

KANSBEREKENING: direct inzicht in de haalbaarheid en overschrijdingskans

DASHBOARDS: begrijpelijker dan reeksen met getallen

PROACTIEF (PFO): constante sturing en geen teleurstelling aan het einde van de fase

 

 

We maken gebruik van kansberekening om een goede analyse te maken van het ontwerp in relatie tot het budget. Dit geeft waardevolle inzichten in het sturingsmechanisme en het risico op budgetoverschrijding en voorkomt dat projecten bij voorbaat worden stuk gerekend.

 

We presenteren afwegingskeuzes graag in overzichtelijke dashboards, omdat deze makkelijker te begrijpen zijn dan reeksen met getallen. Onze dashboards geven direct inzicht in de financiële aspecten van het project.

 

Door middel van Proactief Financieel Ontwerpen en continue te sturen streven we ernaar teleurstellingen aan het einde van een projectfase te voorkomen. Als het aan ons ligt zijn wij het financiële geweten van het project, dat de ontwerpers helpt het maximale uit het budget te halen, in plaats van de controller die ingrijpt als het te laat is.

Deze afwijkende werkwijze leidt tot een integraal en dynamisch ontwerpproces met een hogere eindkwaliteit, kortere doorlooptijd en lagere faalkosten.

 

Standaardproducten en maatwerkoplossingen

We bieden we maatwerkoplossingen en diensten die in overleg worden afgestemd op het project, de opdrachtgever, de situatie en het budget. Of dit nu gaat om een enkele begroting of de bouwkostenadvisering voor een compleet proces, we passen onze werkzaamheden aan op de wensen en het budget van de klant. Op deze manier maken we goed kostenadvies voor iedereen toegankelijk.

 

Uiteraard voldoen onze producten en diensten aan geldende normen, certificeringen en eisen zoals de NEN 2699, de NEN 2580, BREEAM en het bouwbesluit. Om maatwerkoplossingen te kunnen creëren, zijn goede standaarden essentieel. Daarom hebben we een aantal standaardproducten en -diensten gedefinieerd, die dienen als de basis voor ons maatwerkadvies.